Wereldoriëntatie

Brandaan maakt nieuwsgierig
Geschiedenis ontstaat elke dag opnieuw. Ook jij maakt vandaag geschiedenis! Dat is wat de lesmethode Brandaan kinderen wil laten zien. Maar Brandaan maakt kinderen ook nieuwsgierig: hoe zou het zijn als je er vroeger bij was geweest?
Brandaan is een lesmethode geschiedenis voor groep 3 t/m 8 in het basisonderwijs. Brandaan legt een duidelijk verband tussen verleden en heden, zodat geschiedenis voor kinderen betekenis krijgt. Maar Brandaan is ook bijzonder vanwege de spannende verhalen, de begrijpelijke teksten, de schitterende beeldondersteuning, het lesprogramma van maar 25 weken en de consequente stapsgewijze opbouw.
Brandaan is een methode op zichzelf en is sterk verwant aan de Malmberg-methodes Naut (natuur en techniek) en Meander (aardrijkskunde).
Hieronder vindt u de samenvattingen voor het hele schooljaar per leerjaar. De samenvatting in stripvorm is extra.

 


Meander laat je de wereld ontdekken
Meander is een lesmethode aardrijkskunde voor groep 3 t/m 8 in het basisonderwijs. Meander is bijzonder vanwege het prachtige beeldmateriaal, de spannende verhalen, de begrijpelijke teksten, het lesprogramma van maar 25 weken en de consequente stapsgewijze opbouw.
Maar Meander is vooral speciaal door de boeiende manier waarop het laat zien dat aardrijkskunde overal in ons dagelijks leven is. Meander leert kinderen écht om zich heen te kijken en daagt ze uit om de betekenis en samenhang van alledaagse dingen te zien.
Meander is een methode op zichzelf en is sterk verwant aan de Malmberg-methodes Naut (natuur en techniek) en Brandaan (geschiedenis).
Hieronder vindt u de samenvattingen voor het hele schooljaar per leerjaar. De samenvatting in stripvorm is extra. U vindt hier niet de topografiekaarten en namen. Deze krijgt u zoon of dochter van de eigen leerkracht mee naar huis.
Meander Topografie
Hieronder vindt u ingevulde topografiekaarten plus de verkorte samenvatting met de topografienamen. De lege oefenkaarten zijn helaas nog niet digitaal beschikbaar. Deze krijgt uw zoon of dochter via de leerkracht mee naar huis.
Voor meer informatie: www.malmberg.nl/Aardrijkskunde
Tip: Topografie oefenen kan heel goed met de site: www.topomania.net

Naut verwondert en motiveert
Alles is bijzonder aan Naut. De spannende verhalen, de begrijpelijke teksten, de schitterende beeldondersteuning, het lesprogramma van maar 25 weken en de consequente stapsgewijze opbouw.
Naut is een lesmethode natuur en techniek voor groep 3 t/m 8 in het basisonderwijs. Naut verwondert en maakt van gewone dingen iets speciaals. Het laat kinderen de wereld om hen heen zien, ervaren en onderzoeken. Naut motiveert kinderen op een compleet eigentijdse manier en heeft een stappenstructuur met volop houvast voor leerkracht en kind.
Naut is een methode op zichzelf en is sterk verwant aan de Malmberg-methodes Meander (aardrijkskunde) en Brandaan (geschiedenis).

geplaatst 8 juni 2013